10. TKG programı üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu (ayakta solda) Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi  Eşbaşkanı olarak katıldığı ilk toplantı 3 Ekim 2020 Cumartesi günü İstanbul'da yapıldı. Toplantı  Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Türkiye Eşbaşkanı Aydın Mıstaçoğlu'nun (ayakta, sağda) ev sahipliğinde düzenlendi.

Kırgız heyetinde 21. TKG programı heyet başkanı Dışişleri Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü (Director of Economic Diplomacy) Ermek Omuraliev (sol başta), Yatırım Teşvik ve Koruma Dairesi Başkanı Bayasov Nuradil Mirbekovich yer aldı.

Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi, iki ülkenin ilgili bakanlıkları tarafından kurulmuş ve iki ülke arasında ticaret hacmini  geliştirmeyi amaçlamaktadır.

10. TKG programı katılımcısı Temirlan Sarlykbek Uulu (solda)  Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Eş Başkanı  Aydın Mıstaçoğlu'nun (sağda) ofisini ziyaret etti. 

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan Temirlan Sarlykbek Uulu toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Temirlan Sarlykbek Uulu geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Lisans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, İngillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Ermek Omuraliev halen Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü (Director of Economic Diplomacy) olarak görev yapmaktadır.

Ermek Omuraliev Türkiye Mezunları Derneği kurucuları arasındadır. Egemendik Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır. İki yıl önce T.C. Bişkek Büyükelçiliği desteği ile kurulan Avrasya İş Kulubü Başkanlığını üstlenmiştir. Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunudur. Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşamaktadır.

Ermek Omuraliev programa katıldığı sırada enerji ve madencilik sektörlerinde yabancı yatırımcılarla yerel iş ortağı olarak çalışan, iş geliştirme danışmanlık hizmeti sağlayan, tarım aletleri ve ekipmanı ile fidan ticareti yapan, meyve ve sebze işleme konularında faaliyet gösteren şirket sahibiydi.