Kırgızistan'dan 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu Ekim 2021'de açıldığı halde pandemi nedeniyle Expo Dubai 2020 adını taşıyan ve 31 Mart 2022 tarihinde sona eren Expo Dubai'yi   22 Mart 2022 Salı günü  ziyaret etme imkanı buldu.  

Dubai'de bulunduğu sırada ülke pavyonlarını inceleyen Temirlan Sarlykbek Uulu son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan Temirlan Sarlykbek Uulu toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Temirlan Sarlykbek Uulu geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.


Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Yüksek Lisans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, İngilizce ve Rusca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.