10. TKG programına Ukrayna'dan katılan Larysa Başkan  bir kaç yıl önce Türkiye'ye taşınarak, İzmir yakınlarında Aydın iline bağlı Kuşadası'nda yaşamaya başladı.


10. TKG programı katılımcısı Larysa Başkan (önde sağda) Kuşadası başta olmak üzere Ege Bölgesinde düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak, destek vermektedir.

Larysa Başkan  Kuşadası'nda yaşayan Ukraynalılar tarafından 6 Ekim2019 tarihinde düzenlenen  Ukrfest  I. Kuşadası Ukrayna Kültür Festivali'ne katılarak, arkadaşları ile neşeli anlar paylaştı. 

I. Ukrayna Festivali "UKRFEST Kuşadası" 06 Ekim 2019 Pazar günü Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlendi. Festivale Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, STK temsilcileri, Kuşadası’nda yaşayan Ukraynalılar ve vatandaşlar katıldı. Kültür, tarih ve gelenekleri tanıtan etkinliğe Kuşadası Belediyesi ile Ukrayna Ankara Büyükelçiliği de destek verdi.

Festivalde 'UKR FEST' fotoğraf sergisi başta olmak üzere Ukrayna kültürüne ilişkin fotoğraf ve resim sergileri, Ukrayna el yapımı halk sanatı ürünleri, halk dansları sergilendi, Ukrayna kültürü tanıtıldı.

Festival hakkında ayrıntılı bilgilere yer veren Ses gazetesinin haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Larysa Başkan Ukrayna'nın başkenti Kiev'de TUİD Genel Sekreteri olarak görev yapmaktaydı.

10. TKG üyemiz değerli arkadaşımız Larysa Başkan'a "hoş geldiniz" diyor, ülkemizde mutlu bir yaşam diliyoruz.

Dweğerli arkdaşımız