TOBB tarafından düzenlenen 7. TKG programına Tacikistan adına katılan Olimjon Vatanov, 7-11 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen UNICERA Seramik Fuarı'nı ziyaret ederek, yararlı bağlantılar kurdu. 

Alanında dünyanın en büyük ikinci ihtisas fuarı olan UNICERA İstanbul- Seramik Banyo Mutfak Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Ulusal ve uluslararası birçok markaya ev sahipliği yapan fuar, yerli ve yabancı olmak üzere 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.  Fuara, 100’den fazla ülkeden, on binlerce satın almacı ve profesyonel ziyaretçi geldi.

Sektörün ticaret platformu UNICERA 2022; İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya, Çin, BAE, Avustralya, Kolombiya ve Hong Kong başta olmak üzere 100’den fazla ülkeden gelen profesyonel ziyaretçileri ağırladı. Yabancı ziyaretçi sayısında geçmiş yıllara oranla yaşanan artış sektör tarafından memnuniyetle karşılandı.

UNICERA 2022 hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkündür. 

7. TKG üyesi Ollimjon Vatanov 16-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Yenikapı'da  Avrasya Show and Art Center salonlarında düzenlenen 15. Logitrans Sergisi'ne katılarak,  yararlı bağlantılar kurdu. Ulaşım ve lojistik alanında faaliyet gösteren 23 ülkeden 171 şirketin stant kurarak tanıtım y ptığı  Logitrans Transport Logistics Exhibition üç gün içinde yaklaşık onyedibin  ziyaretçiyi ağırladı.

Ulaşım ve Lojistik buluşması hakkında ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Tacikistan'dan katılan Olimjon Vatanov Türk markası Alkosan'ın (ahşap geçmeli pencere sistemleri) bayisidir.

Kayseri Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü 2005 mezunu olan Olimjon Vatanov bir süre  Tacikistan İşadamları  Derneği Genel  Sekreteri olarak görev  yapmıştır.