TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına Özbekistan'dan katılan Mansoor Rahimov  (ortada) Türk Keneşi (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi) tarafından 20-21 Eylül 2021 tarihlerinde  başkent Taşkent'te düzenlenen IDEA Genç Girişimciler Forumu'na katıldı.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin Taşkent’te gerçekleşen, IDEA - Genç Girişimciler Forumu'nun açılışında konuşan Özbekistan Başbakan Yardımcısı Sardor Umurzakov dünyanın yüzde 16'sını, Türk Konseyi üyesi ülkeleri nüfusunun ise yüzde 29'unu gençlerin oluşturduğunu dile getirdi.

Genç Girişimciler Forumu kapsamında, "Tarımsal İşletme ve Gıda Endüstrisi", "BT-startup", "Hafif Sanayi", "Turizm" ve "Pazarlama" konularında oturumlar düzenlendi.

Forum hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.


Mansoor Rahimov (sağ başta) sık sık Türk iş ortaklarını Özbekistan'da konuk etmekte, birlikte çalışmaya devam etmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Özbekistan'dan katılan Mansoor Rahimov  (sağ başta) Türk ortakları ile birlikte  başlattığı başta ceviz olmak üzere, meyve fidanı yetiştiriciliği işini Mevali Plants markası ile başarıyla sürdürmektedir. Ayrıca Avocado Organic House şirketinin kurucu ortağı ve üst düzey yöneticisidir.