16. TKG programı üyesi Berkant Curi (sağda) Haziran 2020'den itibaren on ay boyunca Kosova  Savunma Bakanı Anton Quni'nin (solda) danışmanı olarak çalışmaktaydı.

Berkant Curi Kosova’nın özgürlük savaşının en önemli muharebelerinden biri olan Koşare muharebesinin kahraman komutanı Anton Quni ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti  ve onuru samimiyetle ifade etmektedir.

Berkant Curi görev yaptığı dönemde Kosova-Türkiye arasındaki askeri işbirliğinin geliştirilmesi ve Kosova Türk toplumunun ordu içinde daha etkin sorumluluklar üstlenmesi konularında çalışmalar yaptı.

Berkant Curi KDTP Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkan Yardımcısı  olarak görev yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova temsilcisi olarak katılan  Berkant Curi programa katıldığı sırada organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirkette yönetici ve yapımcı olarak çalışmaktaydı.