Kuzey Makedonya'dan 4. TKG Üyesi Esfer Aliji   Conrad Istanbul Bosphorus otelde  6-7 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenen 12. Boğaziçi Zirvesi'ne Katıldı.  

Uluslararası İşbirliği Platformu'nun (UİP) düzenlediği Boğaziçi Zirvesi, 2010'dan bu yana Türkiye'ye yüzlerce ülkeden binlerce yabancı yatırımcıyı davet eden, yarattığı ekonomik platformun yanında yerli bir düşünce kuruluşu felsefesiyle çalışmaktadır.

"Daha İyi Bir Dünya İçin Çalışmak" başlığı altında temasıyla gerçekleşen  Boğaziçi Zirvesi ile önde gelen devletlerin temsilcileri ve uluslararası şirketlerin profesyonelleri, küresel gidişatın nabzını İstanbul'da tuttuğu zirvenin  felsefesinde Türkiye'ye yatırımcı çekmek bulunuyor.

Esfer Ali'nin Boğaziçii Zirvesi izlenimlerine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.


Esfer Aliji  başkent Üsküp'te 21 Aralık 2021 Salı günü Kuzey Makedonya'da faaliyet gösteren A.B.D. şirketlerinden oluşan bir ticaret birliği ve sivil toplum kuruluşu olan AmCham tarafından Mariott Otel'de düzenlenen düzenlenen  toplantıya katıldı.


4. TKG programı üyesi Esfer Aliji  başkent Üsküp'te 19 Kasım Cuma günü düzenenen Polonya Kuzey Makedonya İş Forumunda  yararlı bilgiler edindi ve yeni bağlantılar kurdu. 


4. TKG üyesi  Esfer Ali  The Economiist Dergisi tarafından 14 Ekim 2021 Perşembe günü başkent Üsküp'te düzenlenen 2021 Batı Balkanlar Zirvesi'ne  (Western Balkans Summit 2021) katıldı.


Avrupa'nın kapsayıcılığını ve dayanışmasını teşvik etmek (Promoting Europe’s inclusiveness and solidarity) alt başlığıyla Üsküp'te  DoubleTree By Hilton Skopje otelde düzenlenen zirvede güncel ve global konular tartışıldı.

2021 Batı Balkanlar Zirvesi hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Esfer Ali üniversite eğitimini Büyük Öğrenci Projesi kapsamında Ankara'da Gazi Üniversitesinde yapmıştır. Halen Kuzey Makedonya'da yatırımları olan Türk müteahhitlik şirketinde finansman alanında yönetici olarak görev yapmaktadır.