Karadağ TKG Grubu Üyeleri İle 24 Eylül 2019 Salı günü başkent Podgorica'da Buluştuk. 15. TKG üyesi Ruzmir Osmanovic (soldan 2.) 17. TKG üyesi Mirela Palamar (sağdan 2.) , 19. TKG üyesi Faris Muratovic (sol başta) ve T.C. Büyükelçiliği Yerel uzman Aydın Rakiç (sağ başta) ile yağmurlu bir günde başkentin modern kesiminde  bulunan bir pastanede neşeli anlar paylaştık.


Karadağ TKG grubu üyelerimizden 14. TKG programı katılımcısı Mersudin Medjedoviç (sol da) Ruzmir Osmanovic (sağ başta) bizi başkentin eski ve popüler bir lokantasında akşam yemeğinde ağırladılar.

14. TKG üyesi Mersudin Medjedoviç  programa katıldığıı sırada başta perde olmaküzere ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren aie şirketini yönetmekteydi. Geçen süre içinde çoks ayıda girişimci Türkiiye'den karadağ'a gidwewrek, farklıkonuılarda iş kurmaya başladıklarında, Türkiye'de kimya  konusunda yüksek öğrenim yapmış olan Mersudin Medjedoviç  Türk girişimciler için yeminli tercümanlık, şirket kuruluşu ve yatırım projeleeri konularında danışmanlık yapmaya başladı. Aynız maanda lisede kimya öğretmeni olarak da görev  yapmaya devam etmektedir.

15. TKG üyesi Ruzmir Osmanovic elektronik sektöründe faaliyet gösteren, multimedya stüdyo çalışmaları  yapan  şirket ortağı ve üst düzey yöneticisidir. 

17. TKG üyesi Mirela Palamar T.C. Podgorica Büyükelçiliği'nde yerel uzman olarak görev yapmaktadır.

19. TKG üyesi Faris Muratovic Karadağ'da yatırım yapmak isteyen Türk şirketleri için her türlü kuruluş, yatırım vb konularda danışmanlık hiizzmeti vermekte, ayrıca kendi adına başta tarım ürünleri olmak üzere farklı alanlarda genel ticaretle uğraşmaktadır. Bugünlerde pelet yakıt sistemi kurrarak, pelet üretimi yapmak için hazırlık yapmaktadır.

19-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen TOBB 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na 20 ülke ve 4 özerk bölgeden 44 girişimci iştirak etmiştir.

12-23 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Malatya ve Gaziantep illerinde düzenlenecek olan TOBB 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na 22 ülke ve 5 özerk bölgeden 47 katılımcı iştirak etmiştir.

23 ülke ve 2 Özerk Bölgeden 44 girişimcinin katıldığı 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul’da gerçekleştirildi.​ 

08-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen TOBB 19. Türkçe Konuşan Girşimciler programı'na Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri tarafından  22 ülkeden seçilen 50 girişimci iştirak etmiştir.

Eylül 2019'da gerçekleşen Karadağ ziyaretimiz sırasında bizimle yakından ilgilenen TKG üyelerimize gönülden teşekkür  ediyoruz.

Ziyaret programımızın Karadağ TKG üyelerinin birbirleri ile tanışmalarına vesile olmasından özel bir memnuniyet duyulmuştur.