TOBB tarafından düzenlenen 5. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen değerli arkadaşımız Shaip Kasemi'nin 28 Şubat 2021 Pazar günü vefat ettiğini üzüntüyle öğrendik. Rahmetli arkadaşımız 1 Mart 2021 Pazartesi günü Prizren'de toprağa verilmiştir.

Shaip Kasemi heyet başkanı olarak Anıtkabir ziyareti sırasında protokol defterine 5. TKG heyeti adına saygı yazısı yazarak, defteri imzalamıştı.

5. TKG programı'na Kosova'dan katılan  Shaip Kasemi arkadaşımızın ailesine, yakınlarına  ve başta 5. TKG üyeleri olmak üzere TKG üyelerimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

  

Shaip Kasemi (sağdan 2.) 5. TKG programının Dedeman Otel'de düzenlenen Gala Yemeği  sırasında heyet üyesi arkadaşları ile neşeli anlar paylaşmıştı.

01-16 Eylül 2006 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen TOBB 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na 17 ülkeden 33 katılımcı iştirak etmiştir.

İstanbul Boğazında düzenlenen tekne gezisii sırasında ASİAD (Avrasya Sanayici İş Adamları Derneği)  5. TKG programı heyet üyelerine fahri temsilcilik belgeleri vermişti. Düzenlenen törende heyet başkanı Shaip Kasemi (sağda) ASİAD Kosova  Fahri Temsilcisi belgesini almıştı.  

Shaip Kasemi kimya sektöründe faaliyet gösteren, kişisel ve ev kimyasalları üretimi yapan şirket sahibiydi.

Shaip Kasemi (sağda) 5. TKG programına Kosova'nın Gilan kentinden katılan Gani Kastrati (solda) ile kısa sürede arkadaş olmuş, programdan sonra da görüşmeye devam etmişti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 5. TKG programı heyet başkanı değerli arkadaşımız Shaip Kasemi (üstte sol başta)  ile en son 15 Ocak 2021 Cuma günü düzenlenen zoom topğlantısında görüşme fırsatı bulmuştuk.

TKG programlarına Kosova'nın prizren kentinden katılan 4. TKG programı heyet başkanı Şarık Cibo  (soldan 6.) ve 5. TKG programı heyet başkanı Shaip Kasemi (sağ başta) Esnaf Derneği'nin faaliyetlerinde birllikte sorumluluk üstlendiler. 

Shaip Kasemi Prizren Esnaf Derneği üyesi olarak, üreticiler kol başkanı, yönetim kurulu üyesi ve projeler komisyon başkanı olarak uzuzn yıllar özveriyle ve başarıyla görev yapmıştır.