18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan Zavurbek Turmanidze (sağdan 2.) 10 Kasım Atatürk'ü Anma  töreninde T.C. Bişkek Büyükelçiliği tarafından düznelenen törene Büyükelçi C. Kamil Fırat (sağdan 3.) ile birlikte katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Zavurbek Turmanidze  inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve parke taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ahıska Türküdür.

21. TKG programına Afganistan'dan katılan  Sadat Said Mobashir Atatürk sevgisini her fırsatta ifade etmektedir.

TOBB tarafından düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Sadat Said Mobashir Mezar-ı Şerif kentinde yaşamaktadır. Unlu mamüller, pasta, kek, bisküvi, çikolata ve koyun derisi üretimi ve ihracatı yapan şirket sahibidir. Çeşitli kapasitelerde 11 ayrı üretim merkezi sahibidir. Belh Ticaret,  Sanayi ve Maden Odası üyesidir. 

11. TKG programına ikiz kardeşi ile birlikte Almanya'dan katılan makine mühendisi Dr. Nejat Doğan Japonya'da görev yaptığı dönemde T.C. Tokyo Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenlerine ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına düzenli olarak katılarak destek vermiştir.

TOBB  tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Dr. Nejat Doğan Daimler Türk Treff ekibinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak bir kaç yıl Japonya'nın başkenti Tokyo'da görev yapmıştı.