TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programına Köstence'den katılan Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Durie Accoium (soldan 2.) kadın komisyonu üyelerini konuk eden  Yunus Emre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye  (soldan 3.) teşekkür etti. 

Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu'nun hazırladığı "Yunus Emre'nin İzinde" adlı proje kapsamında Romanya'nın farklı il ve ilçelerinde yaşayan kadın komisyonu üyeleri Manisa'nın Kula ilçesinde bulunduğu varsayılan Yunus Emre mezarını ziyaret etti.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Romanya Demokrat Türk Partisi Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile Romanya’da 16 şehirde faaliyet gösteren Türk kültür derneklerinin temsilcileri olan 35 kişilik heyeti Yunus Emre Kültür Parkı’nda ağırladı.

Romanya Demokrat Türk Partisi Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ve Romanya’da 16 şehirde faaliyet gösteren Türk kültür derneklerinin temsilcileri Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti. Yunus Emre Kültür Park’ta gerçekleşen ziyarette eşi Dr. Melek Çerçi ile birlikte konuklarıyla ilgilenen Başkan Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı. Dev projelerin yanı sıra kültürel projeleri de önemsediklerini dile getiren Başkan Çerçi, öğretileriyle tüm dünyaya rehber olan Yunus Emre hakkında bilgi verdi, Uluslararası Yunus Emre Günleri organizasyonu ile ünlü düşünürün fikirlerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Misafirperverlikleri için Başkan Çerçi’ye teşekkür eden Gülten Abdullah da Romanya’daki Türk kültürü hakkında bilgiler verdi, yapılacak ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

9. TKG üyesi Durie Accoium Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu üyeleri ile birlikte karayolu ile ülkemize  gelerek, istanbul, Bursa, İzmir ve Manisa'yı ziyaret etti.

Sabah Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.  

Romanya Türk Demokrat Birliği tarafından hazırlanan ve Romanya Devleti tarafından desteklenen ‘Yunus Emre’nin İzinde’ projesi kapsamında Romanya Türk Demokrat Birliği’nin ülke genelinde bulunan 30 şubesinden Kadın Komisyonu  temsilcileri Kula’yı ziyaret etti.


9. TKG üyesi Durie Accoium (soldan 2.) ve Kadın Komisyonu Üyeleri Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'u  (ortada) ziyaret etti. 

Ege Denge sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve ziyarete ait farklıı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Romanya’da Türk toplumunu temsil etmek amacıyla 1990 yılında ‘Romanya Türk Müslüman Demokratik Birliği’ olarak kurulan ve 1993 yılında ise ‘Romanya Türk Demokrat Birliği’ ismini alarak yoluna devam eden parti, Romanya’da yaşayan 150 Bin Türkü temsil ediyor.

Romanya Türk Demokrat Birliği Kadın Komisyon üyeleri, Romanya Devleti tarafından desteklenen ‘Yunus Emre’nin izinde projesi kapsamında İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa’da ziyaretlerde bulundu.

Balkan Günlüğü sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşamak için bu linkin tıklanması önerilmektedir.

Manisa Haber gazetesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Romanya'dan katılan Durie Accoium Romanya’da  şirket kuran Türkiyeli firmalara muhasebe ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Romanya Demokrat Türk BirliğiKadın Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.