TOBB tarafından düzenlenen 1. TKG programına Kosova'nın Prizren kentinden katılan Adnan Fusha (sağdan 3.) ve kuzeni 9. TKG programı üyesi İrfan Fusha (sol başta) eşleri ile birlikte katıldıkları bir etkinlikten  dönem arkadaşlarına selam ilettiler. 

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı İrfan Fusha Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu, reçel, temzlik malzemleri, şampuan vb.  ürünlerin üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğu iki farklı alışveriş merkezinde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır. Son yıllarda hayata geçirdiği ABİ Carsia adlı AVM projesi çok başarılı olmuştur. 

 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Adnan Fusha kuzenine ait  gıda üretim şirketinde yönetici olarak uzun süre çalıştıktan sonra profesyonel işlerinden emekli olunca, eşi ve dostları ile birlikte gezilere katılarak, renkli anılar biriktirmektedir. 

TOBB tarafından düzenlenen 22. TKG programına Kosova temsilcisi olarak katılan Necmetin Pinduk (solda) 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Şarık Cibo'yu (sağda) ziyaret ederek, programla ilgili izlenimlerin paylaştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın heyet başkanlığı görevini üstlenen Şarık Cibo Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX adlı şirketi ile Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.

22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Necmettin Pinduk finasal konularda danışmanlık  faaliyeti yürüten şirkette görev yapmaktadır.  Şirket, yerli ve yabancı firmalara şirket kurulumu, muhasebe, mali danışmanlık, faaliyet izni ve diğer belgelerinin temini konularında faaliyet göstermektedir.