Kırgızistan'dan 10. TKG programı üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu İstanbul'da 11 Kasım 2021 Perşembe günü düzenlenen Türkiye-Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansı'na katıldı.

İstanbul’da Conrad Otel’de Ticaret Bakanlığı ve DEİK işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansı’na TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Ticaret Bakanı Mehmet Muş, DEİK Başkanı Nail Olpak. Azerbaycan Ekonomi Bakanı  Mikayil Cabbarov, Kazakistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Alibek Kuantyrov ve Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiev de katıldı.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu (soldan 2.) 13 Kasım 2021 Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali"nin ödül töreni Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Temirlan Sarlykbek Uulu (arkada, ortada) İstanbul'da bulunduğu sırada konukları ile birlikte dört yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi aracaılığıyla şehre armağan etmiş olduğu, Haliç kıyısındaki parkta bulunan Manas Heykeli'ni ziyaret etti.

TKG web sayfasına yayınlanmakta olan Manas Heykeli'nin İstanbul'a armağan edilmesine ilişkin habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Temirlan Sarlykbek Uulu'nun konukları ile birlikte gerçekleştirdiği İstanbul şehir gezisine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan Temirlan Sarlykbek Uulu  toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir.

Temirlan Sarlykbek Uulu geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu A.Ü. Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Lisans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.