İran'dan 10. TKG programı üyesi Hossein Mehrdad Arian (solda)  21 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 20.30'da canlı yayınlanan Neslihan Karayılan'ın World Turk televizyon kanalında sunduğu "Aktüel Bakış" adlı canlı yayın programına konuk olarak katılarak, İran ile Türkiye arasındaki ticareti anlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde ve Beypazarı'nda düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na İran'ın başkenti Tahran'da katılan Hossein Mehrdad Arian temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktadır. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur.