Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. TKG programı üyesi Yuliya Strunenkova  (sağda) Türkiye sınırları içinde kokartlı tur  rehberi olabilmek için Turizm Bakanlığı tarafından akredite edilmiş bir eğitim programına katıldı. 

Program kapsamında Edirne, Istanbul, Izmit, Bursa, Cunda ve Çanakkale'de uygulamalı eğitim alarak, sınavları başarıyla tamamlayan arkaadaşımıız kutluyoruz. 

Tur rehberi belgesi almaya hak kazanan Yuliya Strunenkova  Türkiye'ye gelen Rusça konuşan turistlere rehberlik yapabilecek. 


TOBB tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'dan katılan Yuliya Strunenkova (sağda) turizm ve konaklama hizmetleri sektöründe çalışmaktaydı.

Programdan sonra bir süre İstanbul'da turizm firmasında görev yapan Yuliya Strunenkova, Kazan'a dönerek,  aile işletmesi hostelin devir işlemlerini tamamlamış ve 21 Temmuz 2015 tarihinde yeniden İstanbul'a gelerek çalışmaya başlamıştı. Evlenerek, Antalya'ya yerleşen arkadaşımız aradan geçen süürede iki çocuk sahibi olmuştu.

Çocuklarını büyütenYuliya Strunenkova'nın turizm sektörüne dönüşünü kutluyor, rehberlik çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

1-13 Mart  2014 tarihleri arasında  düzenlenen TOBB 17. TKG programına  yirmi üç ülke ve iki özerk bölgeden kırkdört  kişi katılmıştır.