TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Türkmenistan'dan katılan  Arslan Akmyradov (solda) 21-27 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşen İstanbul ziyareti sırasında Afganistan'dan dönem arkadaşı Mohammad Yousuf Yousufi (sağda) ile programdan altı yıl sonra yeniden görüşmekten çok memnun oldu.

Mohammad Yousuf Yousufi Afganistan'ın Kandahar kentinde yaşamaktadır. Petrol ve petrol ürünleri ile gıda maddeleri (et, tavuk, meyve, meyve suyu vb.) ithalatı ve ticareti yapan şirket sahibidir.  Kandahar Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 


Arslan Akmyradov İstanbul'da bulunduğu sırada tarihi mekanları da ziyaret etti. Eyüp Sultan Camii  ziyaretini bu fotoğraf ile belgeledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 19. TKG programına Türkmenistan'dan katılan  Aslan Akmuradov elektronik ve bilgisayar sistemleri satışı kurulumu ve servisi hizmetleri konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Ayrıca Enerji Bakanlığı, Türkmengaz  ve bazı yabancı şirketlerin istedikleri  malzeme  ve ürünleri tedarik etmektedir.