Kırgızistan TKG Üyeleri  Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası heyetini konuk etmekten memnun oldular.

19. TKG üyesi  Ulukman Bapaev  (arka sırada, sol başta), 14. TKG üyesi Uran Niazaliev (sağdan 5.), 18. TKG programı katılımcısı Zavurbek Turmanidze (arka sırada, sağdan 2.)  22. TKG programı üyesi Azamat Alymkulov  (arka sırada, sağ başta), 16. TKG üyesi Mirbek Okenov (ön sırada, sol başta), 10. TKG programı katılımcısı Temirlan Sarlybekuulu (ön sırada, sağdan 2.)  ve 18. TKG üyesi Mirbek Kazanbakov (ön sırada, sağ başta) konuk girişimcilerle yakından ilgilendi.

Afyonkarahisar TSO tarafından yürütülen Ticaret Bakanlığı destekli Afyonkarahisar Makine Sektörü Kümelenmesi UR-GE Projesi kapsamında Kırgızistan'a iş ziyareti gerçekleştiren Afyonkarahisar heyeti için TKG programı katılımcısı Avrasya İş Kulübü üyeleri tarafından akşam yemeği düzenledi.


Afyonkarahisar'da makine sektöründe faaliyet gösteren altı 6 firmanın temsilcisinden oluşan heyet  19 Temmuz 2022 Salı günü Bişkek Ticaret Müşavirliği’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında 14. TKG programı üyesi Aygül Sayrakunova (ayakta) Kırgızistan ekonomisi ve makine sektörü hakkında katılımcılara sunum yaptı.  

Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan Aygül Sayrakunova halen T.C. Bişkek Büyükelçiliği Ticaret Başmüşavirliği nezdinde yerel uzman olarak çalışmaktadır. Değerli arkadaşımıza ülkelerimiz arasındaki ticari işbirliğinin ve dostluğun gelişmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle teşekkür ediyoruz.


Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 21. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen Ermek Omuraliev Afyonkarahisarlı girişimcilerle Kırgız iş adamlarını buluşturmak için başkent Bişkek'te Novotel'de düzenlenen ikili iş görüşmeleri etkinliğinin açılış konuşmasını yaparak,  konuklara "hoş geldiniz" dedi ve "verimli işbirlikleri" diledi.

Ermek Omuraliev kısa bir süre önce Kırgızistan'ın  Moskova Büyükelçiliği nezdinde Müsteşar olarak göreve başladı. Değerli arkadaşımızı yeni görevi nedeniyle kutluyor, başarılar diliyoruz.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan Ulukman Bapaev Boğaziçi Üniversitesi Turizm bölümü mezunudur. Turizm alanında faaliyet gösteren şirket ortağı ve üst düzey yöneticisi olarak görev yaparken, Avrasya İş Kulübü yöneticiliğini üstlenmiştir.  

Bişkek Tekstil Geliştirme Merkezi yöneticisi olarak görev yapmakta olan 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Azamat Alymkulov programa katıldığı dönemde konfeksiyon makineleri ve tekstil ticareti yapan şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmaktaydı. Türkiye Mezunları EGEMENDİK Derneği ve Avrasya İş Kulübü üyesidir. 



18. TKG programı dönem arkadaşları Mirbek Kazanbakov (solda) ve Zavurbek Turmanidze (sağda) Afyonkarahisar iş heyeti programı nedeniyle yeniden görüşmekten memnun oldular. 

Ankara, Beypazarı, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. TKG üyesi Mirbek Kazanbakov  (solda) PVC kapı ve pencere sistemleri ticareti yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Türkiye Mezunları EGEMENDİK Derneği ve Avrasya İş Kulübü üyesidir. 


TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Zavurbek Turmanidze (sağ başta) inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. 

Afyonkarahisar TSO web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan Temirlan Sarlykbekuulu toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Temirlan Sarlykbek Uulu geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

14. TKG üyesi Uran Niazaliev toptan gıda ve bakliyat ürünleri ticareti ile uğraşan ve tekstil alanında faaliyet gösteren örme kumaş ticareti yapan şirkette genel müdürdür.

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan Mirbek Okenov Egemendik Derneği Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirket ortağı ve yöneticisidir. 

16. TKG üyesi Mirbek Okenov Ankara'da bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesinden mezundur.