TOBB tarafından düzenlenen 11. TKG programına Afganistan'dan katılan Dr. Ahmad Arsalan Karimi (solda) Özbekistan 2019 yılı yaz aylarında gerçekleşen ziyareti sırasında dönem arkadaşı Bahtiyor Adizov (sağda) ile  görüşmekten çok memnun oldu.

Bahtiyor Adizov yapı, inşaat, dekorasyon alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Ayrıca pvc pencere, ahşap yapı ürünleri üretimi yapmaktadır. İnşaat malzemesi ticareti, ihracat, ithalat, toptan ve perakende genel ticaret konusunda da faaliyet göstermektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Afganistan temsilcisi olarak katılan Dr. Ahmad Arslan  Karimi  gıda ve ilaç sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir.

Özbek asıllı olan Dr. Ahmad Arslan  Karimi bir süredir ailesi ile birlikte Kanada'da yaşamakta, sık sık İstanbul'a gelerek, Afganistan ve Özbekistan ile ticaretini sürdürmektedir.