Irak'tan 1. TKG üyesi Nuri Salihi (sağda) 22-23 Haziran 2021 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Yatırım ve Ticaret Zirvesi'ne katılarak, yeni iş bağlantıları kurdu.

Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) tarafından 5’incisi düzenlenen Yatırım ve Ticaret Zirvesi İzmir Balçova Termal Otel’de yapıldı. Zirveye Irak’tan Bakan, Bakan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi ve işadamlarından oluşan yaklaşık ikiyüz iş insanı katıldı.

Zirvenin ikinci gününde gerçekleşen ikili iş görüşmelerinde özellikle konut, turizm, tekstil ve gıda alanlarında işbirliği potansiyeli konuşuldu.

Nuri Salihi  (soldan 4.)  ve Irak heyet üyeleri Zirve vesilesi ile  İzmir'i ziyaret etmekten memnun oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 5. Yatırım ve Ticaret Zirvesi'ne katılarak bir konuşma yaptı. Haberin ayrıntılarına  ve fotoğraflara ulaşmak için bu linkin  ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Haber Ege portalında yayınlanan  Zirve  haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Zirve konusundaki bir başka habere ulaşmak için bu linkin tıklanması geerekmektedir. 


1. TKG üyesi Nuri salihi  (solda)  İzmir Yatırım ve Ticaret Zirvesi'ne katılan dış ticaretten sorumlu eski Devlet Bakanı  Kürşad Tüzmen  (sağda) ile tanışmaktan memnun oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara, Bursa, İstanbul ve Gaziantep'te düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Irak'ın Kerkük şehrinden katılan Nuri Salihi devlet ihaleleri üzerinden genel ticaret ve inşaat müteahhitliği, hastane inşaatı ve  ekipman temini, jeneratör ve elektrik pano istasyonları satış ve uygulama işleri yapan şirket sahibidir. Bir süre önce turizm sektöründe faaliyet göstermek amacıyla yeni bir şirket kurarak, uçak bileti satışına başlamıştır.

Nuri Salihi Kerkük Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesidir. Kızılay'ın Kerkük  temsilciliğini gönüllü olarak üstlenmiştir.