TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programı katılımcısı Dinmukhammed Ziyatbekov T.C. Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde DEiK tarafından 10 Kasım 2019 Pazar günü İstanbul'da Ritz Carlton Otel'de düzenlenen Türkiye Kazakistan İş Forumu'na katıldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Kazakh Invest ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Kazakistan İş Forumu'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katılarak, konuşma yaptı. "Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı vesilesiyle gerçekleştirilen bu forumda bulunmaktan mutluluk duyduğunu" belirten Oktay, "Kazakistan iş dünyası ile Türk iş hayatının mensuplarını bir araya getiren bu toplantının ilişkilerde de yeni bir dönemin miladı olacağına inandığını"  ifade etti.


TRT Avaz sitesinde yayınlanan haberin ayrıntısına ve farklı fotoğraflara ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Dinmukhammed Ziyatbekov (solda) Türkiye Kazakistan İş Forumu sıtrasında Azerbaycan'dan 12. TKG üyesi Samir  Natiqoglu İsgandarov (sağda) ile tanışmaktan çok memnun oldu.

TOBB  tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Dinmukhammed Ziyatbekov inşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan, ayrıca turizm sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Özellikle iş turizmine ağırlık vermektedir. Güney Kazakistan’da gelişmiş olan tarım sanayi sektörüne  yurt dışından teknoloji transferi ve finansal yatırım gelmesi için projeler gerçekleştirmektedir. Ek olarak, Kazakistan’da iş yapmak isteyen yabancı uyruklulara hukuki destek sağlayan firmada yöneticilik yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Azerbaycan temsilcisi olarak katılan Samir Natiqoglu İsgandarov programdan sonra Türkiye'ye yerleşmiştir. Başta Azerbaycan olmak üzere Rusya Federasyonu'na ve Orta Asya ülkelerine yönelik çeşitli projelerde danışmanlık yapmakta, ticari faaliyetlerde bulunmaktadır.