"Pandemi Koşullarında Ekonomi Diplomasisi: Özbekistan ve Türkiye Tecrübesi" konulu programda  Türkiye - Özbekistan ilişkilerinin gelişmesine yaptığı katkılarından dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Özbekistan Başbakan Yardımcısı Sardor Umurzakov ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından Onur Belgesi takdim edildi.

Hisarcıklıoğlu, Özbekistan Başbakan Yardımcısı Sardor Umurzakov‘a aynı gün, 27 Temmuz 2020 tarihinde açılışını gerçekleştirdikleri TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi - Taşkent hakkında da bilgi verdi.

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ), Taşkent Özbekistan Taşkent’te bir üniversite kuruyor.

Üniversitenin kuruluşu için 27 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen video konferans toplantısında konuşan TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,​ 4 Ekim 2019 tarihinde Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev’in çalışma ziyareti kapsamında kendisini kabul ettiğini hatırlatarak, Bu görüşmede Zat-ı devletleri, vizyoner yaklaşımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne birçok görev verdi. Kuşkusuz bu görevlerin bence en önemlisi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi - Taşkent şubesinin açılmasıydı. Hemen biz de Adkham ile çalışmaya başladık. Sayın Mirziyoyev, 19 Şubat 2020’de de ülkemize gelmişti. Bu ziyarette kendilerine, projelerimizi anlatma fırsatı bulduk. Özbekistan TSO ile TOBB ETÜ’nin Taşkent’te kurulmasına yönelik iş birliği anlaşmasını o gün imzaladık. TOBB ETÜ Taşkent; Özbekistan Eğitim Bakanlığı, Taşkent Ekonomi Üniversitesi, Özbekistan TSO ile birlikte kurulmaktadır” ifadelerini kullandı.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ethem İkramov ile 29 Temmuz 2021 tarihinde Tataristan’da bir araya geldi. Görüşmede Türkiye-Özbekistan arasındaki ticari, ekonomik ilişkileri ve yeni projeler değerlendirildi.​

TOBB web sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.​


Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'un Ankara ziyareti nedeniyle 19 Şubat 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen karşılama törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.


Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı ile akşam yemeğine de iştirak etti. 


Konsey toplantısı sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Arasında İşbirliği Anlaşması, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adkham İkramov tarafından imzalandı.

TOBB web sayfasında  haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.  


Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişir Azamhocayev (soldan 3.)  3 Şubat 2020 tarihinde TOBB'u ziyaret etti. 

TOBB  web sayfasında yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.