Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 5. TKG programı katılımcıları 15 Ocak 2021 Cuma günü 15.00-17.00 saatleri arasında zoom toplantısında bir araya gelerek, hasret giderdi. 

5. TKG programına Kosova'dan katılan ve heyet Başkanlığı görevini üstlenen Shaip Kasemi (ilk sırada, solda) bu toplantıdan kısa bir süre sonra 28 Şubat 2021 Pazar günü covid nedeniyle maalesef vefat etmiştir. TKG web sayfamızda yayınladığımız vefat haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Romanya'dan Feuzi İsmail (ikinci sırada, solda) Mecidiye kentindeki fabrikasında ürettiği kuru pasta, lokum ve helva çeşitlerini tüm Avrupa piyasasına gönderdiğini anlattı.

5. TKG programına Kazakistan'dan katılan Kazakhbay Kassımov (ikinci sırada, sağda) Ahıska Türklerinin yaşam koşulları hakkında bilgi verdi.

Tacikistan'dan Dilshod Safarov (üçüncü sırada, solda) dönem arkadaşları ile yıllar sonra yeniden görüşmekten  duyduğu memnuniyeti belirtti.

5. TKG programına Afganistan temsilcisi olarak katılan Zarif Rahmetoğlu (ikinci sırada, ortada) dönem arkadaşlarına Antalya bölgesinde gerçekleştirdiği muz ve avakado üretimi hakkında bilgi verdi.  

Irak Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabahattin Al Salihi (ikinci sırada, sağda)  dönem arkadaşları ile selamlaşmaktan memnun oldu.


İran'dan Mehdi Asl Monadi (ikinci sırada, solda), Türkiye'de şirket kurarak, teknoloji transferi gerçekleştirdiği bilgisini paylaştı. 

Tacikistan'dan İbragim Meniyarov  (üçüncü sırada, solda) matbaa sektöründe faaliyet gösterdiğini anlattı.

5. TKG programına Gürcistan'dan katılan Merab Nakaşidze (ikinci sırada, ortada) sağlık turizmi ile ilgilendiğini Trabzon, Samsun, Ankara ve İstanbul'daki hastanelere hasta getirdiğini anlattı.  

01-16 Eylül 2006 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen TOBB 5.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na on yedi ülkeden otuz üç katılımcı iştirak etmiştir.