TKG programlarına Kırgızistan'dan katılan 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu (ön sırada, sağdan 5.) ve 19. TKG üyesi Elvira Brombaeva (ön sırada soldan 7.)  Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Koruma Bakanı Almambet Shykmamatov'un 9 Haziran 2021 Çarşamba günü gerçekleşen Ostim Organize  Sanayi Bölgesi ziyaretine eşlik etti.  

Kırgızistan Cumhuriyeti Yatırım Teşviki ve Koruma Bakanı Almanbet Shykmamatov, OSTİM modelinin uygulanması için gerekli çalışmaları hazırlayıp parlamentoya sunacağını ve yasal süreci geçtikten sonra çalışmaların önünün açılacağını bildirdi.

Resmi ziyaretler kapsamında Ankara’ya gelen Shykmamatov, Kırgızistan Başbakanı Ulukbek Maripov’un Danışmanı 19. TKG üyesi Elvira Borombaeva (sağdan 2.), Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Eş Başkanı 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu (soldan 2.) ve beraberindeki heyet, OSTİM’de incelemelerde bulundu.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın (soldan 3.) ve OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı; Kırgız Bakan ve beraberindeki heyete bölgeyi tanıttı, OSTİM’in idari yapısı ve yönetim süreçlerini aktardı. Heyete daha önce Kırgızistan’ın çeşitli kurum ve kuruluşlarıyla imzalanan OSTİM modeli transferi konusundaki protokoller hakkında da bilgi verildi.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine bu linten ulaşılmaktadır. 

BT haber portalındaa yayınlanan ziyaret haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Kırgızistan'dan 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu (sağdan 3.) ve 19. TKG üyesi Elvira Brombaeva (sağdan 2.) OSYİM'de fabrika ziyareti yapılması  ve üretim süreçlerini yakından görmekten memnun oldu.

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan Temirlan Sarlykbek Uulu (sağdan 3.) toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Temirlan Sarlykbek Uulu geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu A.Ü. Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Lisans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Pprogramı'na Kırgızistan temsilcisi olarak katılan Elvira Brombaeva enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır.

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a, 10 Haziran 2021 Perşembe günü TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen tören ile TOBB ETÜ Fahri Doktorası sunuldu.

TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki diploma ve cübbe giyme töreninin ardından da Türk – Kırgız İş Forumu gerçekleştirildi.

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.