19. TKG programına KKTC'den katılan Necdet Ergün (sağda) iş ortağı ile birlikte 2015 yılından itibaren  geliştirmekte oldukları  7Cbasalia ve Basalia Biyo- Döngü Teknolojisini uygulamaya geçirmek üzere Şişecam şirketi ile 15 Şubat 2022 Salı günü sözleşme imzaladı. 

Bu sözleşme kapsamında Şişecam ile birlikte İsviçre'de hayata geçirecekleri 7Cbasalia Global yatırımında başarılar diliyoruz.

Necdet Ergün iş ortağı ile birlikte uzun süreli bir çalışma sonucunda geliştirdikleri yenilikçi çevre projesinin uygulama sözleşmesini imzalamaktan büyük gurur ve mutluluk duydu.

7Cbasalia ve Basalia Biyo- Döngü Teknolojisi Şişecam tarafından 11 Şubat 2022 Cuma günü  cam sanayi ve sürdürülebilirlik konulu uluslararası konferansta tanıtılmıştı.

19. TKG üyesi Necdet Ergün  (önde, sağda) "Sıfır Atık& Sıfır Emisyon" prensibi ile bir şehrin  inorganik ve organik kökenli  "katı-sıvı-gaz" formundaki tüm atıklarını bertaraf ederek, o şehre ihtiyacı olan temiz enerjiyi sunan "Basalia Prosesi" konusunda  birkaç yıldır çalışmaktaydı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  düzenlenen 19. TKG programına katılımcısı Necdet Ergün, iş girişim ve yatırım ajansı sahibidir. Ajans; Devlet birimlerine ve özel sektöre danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Kuzey Kıbrıs’taki iş, yatırım ve ticaret fırsatları konusunda danışmanlık yapmakta, global düzeyde çözüm ortakları ve güçlü networkleri ile Kıbrıs’ta ve yurt dışındaki projelerde yerli- yabancı ortaklık ve birleşmelerin sağlanması, yatırım danışmanlığı konularında hizmet sunmakta ve  uluslararası ticaret yapmaktadır. Ayrıca gayrimenkul sektöründe yap-kirala-işlet modelinde faaliyet gösteren şirket sahibidir.