8. TKG programına Kazakistan'dan katılan Bolatbek Yesmurzayev (solda)  ve eşi tarihi Sultanahmet Meydanı'nı arkadaşları ile birlikte ziyaret ederek, İstanbul anılarını Dünyanın 7 Harikası listesinde yer alan Ayasofya'nın önünde çekilen anı fotoğrafı ile belgeledi.


Bolatbek Yesmurzayev (solda) eşi ile birlikte 20 Ekim 2018 tarihinde  Eüp Sultan, Piyer Loti tepesi gibi İstanbul'un popüler mekanlarını ziyaret etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 8. TKG programı üyesi Bolatbek Yesmurzayev inşaat sektörü, dış cephe ve iç dekorasyon işleri ile uğraşan şirket sahibidir. İnşaat sektörü, dış cephe ve iç dekorasyon işleri ile uğraşan şirket sahibidir.


8. TKG Programı'na Kazakistan'dan katılan Toleuzhan Arinov Türkiye'nin popüler bölgelerini arkadaşları ile birlikte ziyaret etmektedir. Bu ziyaretlerin birinde 15 Şubat 2019 tarihinde Bursa'nın tarihi bölgesinde  bulunan Blue Bay Çelik Palace Bursa otelinde zengin çeşitli Türk kahvaltısı paylaştı.

Toleuzhan Arinov  programa katıldığı sırada  gıda, hazır yemek, dış ticaret, lojistik işleri ile ilgilenen şirket sahibiydi. 

2-18 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na ondokuz ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen elli katılımcı iştirak etmiştir.