Kazakistan'dan 18. TKG Üyesi Fazylbek  Absattaruly Mustanov (solda) 2021 Mart ayının ilk yarısında  on günlük Türkiye ziyaretinde  spor kulübü yöneticileri, inşaat şirketi yöneticileri, siyasi parti yöneticileri ve  üst düzey kamu görevlileri ile görüşerek, yararlı bağlantılar kurdu.  

Kazakistan'da gençler için Futbol kulübü kuran Fazylbek Absattaruly Mustanov (sağda) MKE Ankara Gücü Kulübü yöneticilerini ziyaret ederek, spor kulüpleri arasında işbirliği yapmak için ilk adımları başlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara,  Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan  Fazylbek   Absattaruly   Mustanov  programa katıldığı dönemde madencilik alanında faaliyet gösteren ve altın madeni işleten şirketin üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktaydı.  

Fazylbek  Absattaruly  Mustanov programdan sonra erkek çocuklar için futbol takımı kurarak,  spor sektöründe kulüp sahibi ve yönetici olarak görev yapmaya başlamıştır. Portekiz'deki bir  spor kulübü ile işbirliği yaparak  Kazak çocukların Portekiz'de çocuklar için düzenlenen futbol turnuvalarına katılmasını sağlamıştır. 

18. TKG  üyesi  Fazylbek Mustanov, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır.