2. TKG Programı Heyet Başkanı Sevginar Serbest (sağda) başkanı olduğu Arda 2003 Derneği'ni temsilen Avrupa Birliği tarafından desteklenen Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi Turizm İşbirliği Projesinde Meriç Belediyesi ile birlikte  çalışmaktadır.

Projenin temel amacı, kültürel mirasın ve ilgili altyapının daha iyi kullanılması yoluyla Meriç ve Stambolovo Bölgesi'nin turistik çekiciliğini artırmaktır. Projenin temel faaliyetleri arasında Meriç'de mevcut bir yeşil alanın yürüyüş yolları ve kentsel donatılarla düzenlenerek ziyaretçilerin kullanımına sunulması ve turistik cazibesinin artırılması bulunmaktadır. İyileştirilen yeşil alanda bir adet festival düzenlenecektir.

Ayrıca Stambolovo ve  Meriç bölgelerinin turizm potansiyellerinin tanıtılması için bir uygulama geliştirilecek ve akıllı telefonlar aracılığıyla elektronik rehberlik hizmeti sağlanacaktır. Düzenlenecek bilgilendirme günleri, seminerler, yayınlar ve dağıtılacak bilgilendirici materyallerle proje alanlarının turizm potansiyellerinin bilinirliği arttırılacaktır.


2. TKG programı heyet başkanı Sevginar Serbest'in (sol başta) AB fonlarından desteklenen ve Edirne'nin ilçesi olan Meriç Belediyesi ile paydaş olarak yürütülen ve Stambolovo ile Meriç ilçelerini kaspayan  bu sivil toplum projesinin yürütücü başkanlığını üstlenmiştir. Sevginar  Serbest'in kocası Güner Serbest  2000'lerin başında iki dönem Stambolovo Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Türkiye – Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Projesinin ikinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.2.21.107 sayılı ve “Bulgarian-Turkish Partnership in Tourism for Better Utilisation of Natural, Cultural and Historical Heritage of the Bordering Regions” / “Sınır Bölgelerinde Doğal, Kültürel ve Tarihi Mirasın Turizmde Daha Etkin Kullanımı İçin Türkiye – Bulgaristan İşbirliği” isimli projesine Meriç Belediyesi liderliğinde ve Arda 2003 Derneği partnerliğinde başlanmıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir ve Kayseri'de düzenlenen  2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nda heyet başkanlığı görevini üstlenen Sevginar Serbest (soldan 4.)  petrol istasyonu, tarım, turizm, inşaat vb konularında faalliyet gösteren şirket sahibdir. AB Fonlarına başvurarak kiraz bahçesi kurmuştur.  Razgrad Dağlarında  inşa ettikleri dağ otelini işletmektedir.

Avrupa Birliği IPA tarafından yürütülen Türkiye – Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Projesi hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.  

İpsala Haber sitesinde yayınlanan proje ile ilgili bilgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması geerekmektedir.