Türkçe Konuşan Girişimciler Programlarına Irak'tan katılan 15. TKG programı üyesi İsam Abbas  Mudrab Esam Vendavi (solda) ve 19. TKG programı katılımcısı Mohammad Hürmüzlü (sağda) 13 Ocak 2020 Cuma günü TOBB'u ziyaret ederek, öğle yemeğine konuk oldular. 

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı İsam Abbas  Mudrab Esam Vendavi (solda) Irak'ın Türkmen şehri Kerkük'te yaşamaktadır.  PVC, Plastik doğrama, çelik kapı ticareti ile uğraşan, ayrıca kiremit ticareti yapan şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası üyesidir. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Irak'ın Kerkük şehrinden katılan Mohammad Najat Yousif Hürmüzlü (ortada) devlet ihaleleri ve piyasa için konteyner, karavan üreten, anahtar teslimi prefabrik konut projeleri gerçekleştiren şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası üyesidir. Kayseri, Konya, Gaziantep ve Karaman  illerinde faaliyet gösteren profil üreticileri ile  bayilik anlaşması yapmıştır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 19. TKG programı katılımcısı Mohammad Najat Yousif Hürmüzlü programdan kısa bir süre sonra eşi, ve üç kızı ile birlikte Ankara'da yaşamaya başlamıştır. Ankara'da Hürmüzlü İnşaat adıyla  bir şirket kurmmuştur. Halen OSTİM'deki üretiiclerden satın aldığı iş makinelerinii Irak'a ihraç etmektedir.