10. TKG programına Almanya'dan katılan Semih Kurtuluş'un (sağdan 2.) yönetici olarak görev yaptığı aile şirketi Kurtuluş Grubun Lehrte'de düzenlenen Kent Fuarı'na katılarak, stant açmasında sorumluluk üstlendi.

Hannover yakınlarındaki Lehrte ilçesinde iki senedir yapılamayan Kent Fuarı 11-13 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Lehrte Fuar merkezinde stantları gezen Belediye Başkanı Frank Prüsse, Kurt Grubu standına da uğrayıp Hasan Kurtuluş’tan şirket çalışmaları ve yeni yatırımları hakkında bilgi aldı.

Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Yasemin Özak Coşkun da fuarı ziyaret etti. Yasemin Özak Coşkun “Hannover’e geleli üç hafta oldu. Görebildiğim kadarıyla buradaki iş insanlarımız da önemli sayılacak bir ekonomik güce sahip. Bir fuar kenti olan Hannover umarım en kısa zamanda eski günlerine döner. Bugüne kadar olduğu gibi ben de bütün gücümle Türkiye-Almanya arasında karşılıklı ticaretin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Hürriyet Avrupa'da yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Yaklaşık elli yıldır Lehrte’de yaşayan Kurt Grubu’nun sahibi, 11. TKG grubu üyesi Semih Kurtuluş'un amcası  Türk iş insanı Hasan Kurtuluş, "iki yılı aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle kentte birçok etkinliğin iptal edildiğini, küçük çaplı da olsa fuarların yapılmasında yarar gördüklerini" söyledi.

Kurtuluş Grubu Lehrte’deki büyük firmaların stant açıp firmalarını ve ürünlerini tanıttığı fuarda  80 metrekarelik bir alanda stant açarak hizmetlerini tanıttı. 

Kurtuluş Grubu, merkezi Lehrte’de bulunan, Almanya’nın değişik eyalet ve şehirlerinde birçok temsilci büroları bulunan ve işçi istihdam bürolarının yanı sıra emlakçılık, enerji, taşımacılık gibi birçok alanda bini aşkın personeli olan 30 yıllık bir şirkettir.  

10. TKG üyesi Semih Kurtuluş'un amcası Hasan Kurtuluş (soldan 2.) Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti Hannover yakınlarındaki Lehrte kasabasında ‘Göç Anıtı’ yapılmasına sponsor oldu. Anıtın 15 Mayıs 2022 tarihindeki açılış törenine açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Lehrte Belediye Başkanı Frank Prüsse ve Eyalet Başbakanı Stephan Weil’in yanı sıra Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya katıldı.

Kurt Grubu’nun sahibi iş insanı Hasan Kurtuluş’un bank üzerine oturmuş elinde tahta valiz tutan bronz erkek heykeli, Türkiye’den Almanya’ya gelen işçilerin altmışıncı yılı anısının yanı sıra eski Yugoslavya, Yunanistan, İtalya ve İspanya’dan gelen işçileri temsilen de ‘Göç Anıtı’ olarak dikildi.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 10. TKG programı üyesi Semih Kurtuluş  Hannover yakınlarındaki  Lehrte kasabasında  işçi sağlama konusunda faaliyet gösteren aile şirketinde yöneticidir. İşe yerleştirme, esnek işgücüne yönelik çalışmalar yapmakta ve şirketlere dönemsel işgücü sağlamaktadır.