TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe konuşan Girişimciler Programı'na Karadağ temsilcisi olarak katılan Suad Dizdarevic (sağda) TİKA-Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı desteği ile gerçekleştirilen Etnospor Festivali'nde stant kurarak, Karadağ'ın ulusal lezzetlerinin, geleneksel giysilerinin   ve folklorik hediyelik eşyalarının tanıtımını yaptı.  

9-12 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “5. Etnospor Kültür Festivali” kapsamında Türk İşbirliği ve Koordiansyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kurulan “TİKA Evrensel Tatlar” standında 20 ülkenin yöresel lezzetleri ziyaretçilere ikram edildi. Her ülkenin yerel lezzetlerinin yanı sıra kültürlerini tanıtıcı kıyafetler, hediyelik eşyalar ve milli objeler de sergilendi. 

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından 2016 yılından bu yana düzenlenen ve çeşitli etkinliklerle farklı kültürleri ve geleneksel spor dallarını bir araya getiren Etnospor Kültür Festivali’nin beşincisi bu sene İstanbul’da gerçekleştirildi. 9-12 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen festivale 1 milyondan fazla ziyaretçi katılım sağladı.

TİKA sayfasında yayınlanan 5. Etnospor Kültür Festivali hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Dünya Etnospor Konfederasyonu web sayfasında yayınlanan festival haberine ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

5. TKG programı katılımcısı Suad Dizdarevic  programdan sonra TİKA'nın Karadağ ofisinde çalışmaya başlamıştı. halen  yerel uzman olarak bu görevini sürdürmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 01-16 Eylül 2006 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen  5. TKG  programına on yedi ülkeden otuz üç katılımcı iştirak etmiştir.