Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 20. TKG programına Türkmenistan temsilcisi olarak katılan Dowran Orazgylyjow (sağda) 12. TKG üyesi Merdan Gurbandurdyev ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen "Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşması'na katılarak, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Türkmen kalpağı hediye ettiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ  tarafından 11 Ocak 2020 Cumartesi gün Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde Topkapı Kültür Parkı’na kurulan çadırda Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde  gerçekleşen Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşması'na yaklaşık iki yüz sivil toplum temsilcisi  katıldı.

Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşması hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. Türkçe Konuşan  Girişimciler Programı'na Türkmenistan'dan katılan Merdan Gurbandurdyev (solda) inşaat, mühendislik, turizm ve genel ticaret alanında faaliyet gösteren şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır.

12. TKG üyesi Merdan Gurbandurdyev ve 20. TKG programı katılımcısı Dowran Orazgylyjow (solda) Türk Dünyası Sivil Toplum Buluşması kapsamında düzenlenen çalıştayda etkin bağlantılar kurdu.

TOBB tarafından Ankara, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy'de düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Dr. Dowran Orazgylyjow  (sağda) Türk ve yabancı şirketlere hukuk, yönetim, muhasebe konularında hizmet sunan, medya, tercüme, eğitim ve insan kaynakları konularında faaliyet gösteren, “Atavatan Türkmenistan” internet gazetesini yayınlayan şirketler grubu sahibidir.