22. TKG programı katılımcısı İsmail Kutup (soldan 3.)  Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş (soldan 2.) ile KKTC  ziyareti sırasında görüşmekten memnun oldu.   

İsmail Kutup ve bir grup sınıf arkadaşı üniversitede birlikte okudukları Mehmet Muş'un Ticaret Bakanı olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler, Bakan olan arkadaşlarını kutlayarak, başarılar dilediler.  

T.C. Ticaret Baskanı Mehmet Muş, 4-5 Haziran 2021 tarihlerinde ilk yurt dışıziyaret olarak gerçekleştirdiiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaret konusunda yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "KKTC ile yaptığımız protokol ve anlaşmalarla KKTC'nin artık hem üretim hem de Türkiye pazarına girme noktasında önünü açtığımızı, ciddi bir şekilde rahatlattığımızı düşünüyorum. Bu açıdan yaptığımız protokol ve mutabık kaldığımız metinlerin burada da olumlu karşılandığını müşahede ettik, büyük bir sevinçle ve heyecanla karşılandığını ifade ederim. Bundan sonrası KKTC'nin üretmesi ve ürettiği ürünlerin Türkiye'ye tedarikinin sağlanması olacak. Bu, bir gelir ve istihdam olarak Ada'ya geri dönecektir. Bu açıdan verimli bir çalışma olduğu kanaatindeyim."

Anadolu Ajansı sitesinde yayınlanan Ticaret Bakanının KKTC ziyareti haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  üyesi İsmail Kutup adlı aile şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Her türlü kumaş ithalatı ve satışı, her türlü perde tasarım ve dikişi ile çarşaf, nevresim, yastık kılıfı, masa örtüsü, peçete, minder örtüsü vb ev tekstili üretimi konularında faaliyet göstermekte, ayrıca  genel ithalat ve ihracat yapmaktadır. Ayrıca, her türlü avcılık ve atıcılık malzemesi (Av tüfeği, hava tüfeği, fişek, elektronik köpek eğitim tasmaları vb.) doğa sporları ve kamp malzemeleri ithalatı ve ihracatı yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 17-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara, Isparta, Burdur, Antalya ve İstanbul'da düzenlenen 22. TKG programına on dokuz ülkeden kırk dokuz katılımcı iştirak etmiştir.