TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Rusya Federasyonu'nun  Krasnodar Bölgesinden katılan Natig Askerov (sağdan 2.) Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretine eşlik ederek, çevirmenlik yaptı.

Trabzon TSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu (soldan 3.) yönetim kurulu üyesi Halil Yaroğlu ve meclis üyesi Rüştü Çakır'la birlikte 2020 yılının Şubat ayının ilk günlerinde Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Krymsk kentine çalışma ziyaretinde bulundu.

Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yapan Başkan Hacısalihoğlu, ayrıca genel kurula davetli olarak gelen Krasnodor bölgesindeki ticaret ve sanayi odası başkanlarıyla ikili işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Trabzon TSO web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu (solda)  ile Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pavel İvahovich, işbirliği protokolüne de imza attı. Protokol kapsamında her iki ülkenin işadamlarının karşılıklı yatırım ve ticaret fırsatlarını değerlendirmesi için odaların yoğun ilişki içinde olacağı vurgulandı. 

Natig Askerov (ortada) kurduğu danışmanlık şirketi ile başta Türk işadamlarının Rusya pazarına girişleri olmak üzere Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye ile ilişkilerine destek vermektedir. 

Natig Askerov (ortada) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. TKG programına katıldığı sırada inşaat sektöründe faaliyet gösteren ayrıca PVC kapı/pencere profilleri ve aksesuarlarının ticareti konusunda faaliyet gösteren şirketin yöneticisi olarak görev yapmaktaydı. Şirket olarak   PVC kapı/pencere profilleri  işleme makine ve tezgahlarının satışı, kurulması ve eğitimi hizmetlerini veriyorlardı.