TOBB tarafından düzenlenen 17. TKG programı katılımcısı Latipsha Assanov (solda) T.C. Cumhurbaşkanı'nın 12-13 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen Kazakistan ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı tarafından Cumhurbaşkanına takdim edildi.

17. TKG üyesi Latipsha Assanov Güney Kazakistan'da yaşayan Ahıska Türkleri Derneği Başkanıdır. Çimkent ve Türkistan Bölgesi T.C. Fahri Konsolosu olarak  olarak görev yapmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa, Adana  Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Koşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan Latipsha Assanov çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan, avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir.  Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir.

18. TKG programı katılımcısı Fazylbek Absattaruly Mustanov (solda) T.C. Cumhurbaşkanı ile  Kazakistan ziyareti sırasında görüşebilmekten çok memnun oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara,  Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan Fazylbek Absattaruly Mustanov programa katıldığı dönemde madencilik alanında faaliyet gösteren ve altın madeni işleten şirketin üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktaydı.  

Fazylbek  Absattaruly  Mustanov programdan sonra erkek çocuklar için futbol takımı kurarak,  spor sektöründe kulüp sahibi ve yönetici olarak görev yapmaya başlamıştır. Portekiz'deki bir  spor kulübü ile işbirliği yaparak Kazak çocukların Portekiz'de çocuklar için düzenlenen futbol turnuvalarına katılmasını sağlamıştır. 

T.C. Cumhurbaşkanının Kazakistan ziyaretine ait  ayrıntılı bilgilere  bu linkten ulaşmak mümkündür.