Kırgızistan'dan 21. TKG Programı Heyet Başkanı Ermek Omuraliev (sağdan 2.) Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 14 Ekim 2019 Pazartesi günü düzenlenen ve altı ülkenin iş insanlarının katıldığı Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Forumu’na katıldı.

Ermek Omuraliev (arkada, soldan 2.) Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Forumu kapsamında düzenlenen gala yemeğinde Kırgızistan heyeti üyeleri ile birlikte TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (önde, solda) ile görüştü. 

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Forumu haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Ermek Omuraliev (sağdan 3.) Türk dili konuşan ülkeler arasında ticari işbirliğinin geliştirilmesi için ortak etkinlikler düzenlenmesinin önemine inanmaktadır. Türk Konseyi kapsamında kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmalarına da Kırgızistan adına destek  vermektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Ermek Omuraliev halen Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü (Director of Economic Diplomacy) olarak görev yapmaktadır.

Ermek Omuraliev Türkiye Mezunları Derneği kurucuları arasındadır. Egemendik Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır. İki yıl önce T.C. Bişkek Büyükelçiliği desteği ile kurulan Avrasya İş Kulubü Başkanlığını üstlenmiştir. Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunudur. Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşamaktadır.

Programa katıldığı sırada enerji ve madencilik sektörlerinde yabancı yatırımcılarla yerel iş ortağı olarak çalışan, iş geliştirme danışmanlık hizmeti sağlayan, tarım aletleri ve ekipmanı ile fidan ticareti yapan, meyve ve sebze işleme konularında faaliyet gösteren şirket sahibiydi.