Kazakistan'dan 19. TKG programı üyesi Dinmukhammed Ziyatbekov (arkada, solda) Konya Tarım Fuarı için T.C. Devlet Destekleri kapsamında tarım sektöründe faaliyet gösteren şirket temsilcilerinden oluşan bir Alım Heyeti düzenledi. 

Konya Tarım 2019 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı,  TÜYAP Konya Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından 19-23 Mart 2019 tarihleri arasında Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlendi.

Konya Tarım Fuarı 2019  bir kez daha yabancı ziyaretçi rekoru kırdı. Toplamda 4 bin 183 yabancı iş insanının ağırlandığı fuara bu yıl ilk kez Uganda, Sierra Leone, Gabon ve Gambiya’dan da ziyaretçi geldi

20 ülkeden 441 katılımcı firma ve firma temsilciliğinin tarımsal mekanizasyon alanında en yeni ürünlerini sergiledikleri Konya Tarım Fuarı’nda 101 ülkeden ve Türkiye’nin 72 şehrinden 304 bin 855 profesyonel ziyaretçi ağırlandı. Fuarda 90 bin TL’den 1 milyon 780 bin TL’ye varan fiyatlara satılan devasa traktörler, biçerdöverler ve ilk kez Konya Tarım Fuarı’nda lansmanı yapılan tarımsal mekanizasyon ekipmanları ülke çapında büyük yankı uyandırdı. Türkiye’nin en büyük üreticileri ve ihracatçıları ile dünyanın en büyük tarım markalarının katıldığı ve akıllı tarım uygulamaları ile Endüstri 4.0’ın tarım sektöründeki yansımalarının en iyi şekilde gözlemlendiği Konya Tarım Fuarı’nda, yurt içinde ve yurt dışında tarım sektöründe faaliyet gösteren iş insanları ve çiftçiler, son teknolojileri görebilmek amacıyla fuarı ziyaret etti.

Fas, Tunus, Cezayir, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Romanya, Rusya, Belarus, Ukrayna, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen alım heyetlerinin fuar katılımcılarıyla buluştuğu B2B Uluslararası İkili İş Görüşmeleri etkinliğinde yeni iş bağlantıları kurularak, alım heyetleri tarafından katılımcı firmalara milyonlarca dolarlık sipariş verildi.

Konhaber sitesinde yayınlanan  ayrıntılı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Dinmukhamnmed Ziyatbekov (soldan 4.) fuar ziyareti sonrasında Kazakistan Alım Heyeti üyelerinin Konya'nın tarihi merkezini görmelerini sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Dinmukhamnmed Ziyatbekov (önde, soldan  2.) inşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan, ayrıca turizm sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Özellikle iş turizmine ağırlık vermektedir. Güney Kazakistan’da gelişmiş olan tarım sanayi sektörüne  yurt dışından teknoloji transferi ve finansal yatırım gelmesi için projeler gerçekleştirmektedir. Ek olarak, Kazakistan’da iş yapmak isteyen yabancı uyruklulara hukuki destek sağlayan firmada yöneticilik yapmaktadır.