13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan temsilcisi olarak katılan Kadriye Alimanova (sağda) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Türkçe sahnelenen “Akide şekeri”  adlı oyunu T.C. Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök  (soldan 2.) ile birlikte  izledi.


Kırcaali Müzikal Tiyatrosu tarafından  27 Ekim Perşembe akşamı saat 19:00’da Sofya’da bulunan Devlet Müzikal Tiyatro’sunda sergilenen “Akide Şekeri” adlı Türkçe oyunda  sahneye Bulgarca altyazı yansıtılmıştır. Bu özel etkinlik ücretsiz olarak halka açık olarak gerçekleşmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. TKG programı üyesi Kadriye Alimanova başkent Sofya'da ortakları ile birlikte kurduğu Yabancı Dil Merkezinde İngilizce Türkçe ve Bulgarca dillerinde eğitim vermektedir.


T.C. Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği desteği, HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın katkıları ve  ve Kırcaali Müzikal Tiyatrosu’nun kıymetli yönetici, 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyemiz Sabiha Mestan'ın yoğun çabasıyla  sahnelenen Akide Şekeri oyununa katkıda bulunanları kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

Ensondakika internet sitesinde yayınlanan oyun haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 


Bulgar Radyosu'nun internet sitesinde oyunun hazırlanışı hakkında bir söyleşi yayınlanmıştır. Söyleşiye ulaşmak için bu linkti ziyaret etmeniz öneriilmektedir.

TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan Sabiha Mestan Kadriye Latifova Devlet müzik ve drama tiyatrosu idari ve personel bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Kadriye Latifova sivil toplum örgütü başkanıdır. Koro çalışmaları yapan Kırcaali Buket Kadın Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bulgaristan’da yaşayan Türk azınlığının dilini, geleneklerini ve zengin kültürel mirasını muhafaza edebilmek için çalışmalar yapmaktadır.

Bulgaristan'da Türk kültürünün yaşatılması için yoğun çaba sarf eden değerli arkadaşımız 9. TKG üyesi Sabiha Mestan'ı  kutluyor ve teşekkür ediyoruz.