18. TKG heyet Başkanı Salih Taşdirek (soldan 2.) Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) yöneticilerinin Almanya temasları kapsamında 9 Kasım 2021 Salı günü gerçekleşen TC. Frankfurt Başkonsolosluğu ziyaretine katılarak, hemşehrilerini Başkonsolos Erdem Tunçer ile tanıştırdı.

18. TKG programı heyet başkanı Salih Taşdirek (soldan 3.) UID (Union of International Democrats) Uluslararası Demokratlar Birliği Hessen Derneği'nin 6 Kasım 2021 Cumartesi günü  düzenlenen  Genel Kurulunda TC Frankfurt Başkonsolosu ile yakından ilgilendi.

2004 yılında Köln’de UETD (Union of European Turkish Democrats) ismi altında kurulan ve tüm dünyadan gelen taleplere cevap verebilmek için, 20 Mayıs 2018’de Bosna Hersek’te gerçekleşen, 6. Olağan Genel Kurulu ile ismini UID – Union of International Democrats olarak değiştirerek bir dünya teşkilatına evrilmiştir. Bugün UID’nin 17 ülkede 253 şube ve temsilciliği bulunmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Salih Taşdirek akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur.