21. TKG programına Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan Rusmin Hrnjic  arkadaşları ile birlikte 23 Şubat 2021 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ziyaret etti.

TOBB tarafından düzenlenen 21. TKG programı üyesi Rusmin Hrnjic (solda, şirket kuruluşu, oturma ve çalışma izinleri alınması, tercüme hizmetleri verilmesi  konularında faaliyet gösteren danışmanlık şirketi sahibidir. 

TOBB tarafından düzenlenen 21. TKG programına Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan Rusmin Hrnjic  (sağ başta) "Arıcılık" sektöründe danışmanlık hizmeti vermektedir. 

Rusmin Hrnjic Bosna Hersek'te bal üretimi ve bal ticareti yapan şirketler için Türkiye'den bal satın almak başta olmak üzere, bal üretiminde ve arıcılık sektöründe gerekli her türlü malzeme ve ekipmanın temin edilmesi konularında sektördeki şirketlere doğru bağlantıları kurmaları için yardımcı olmaktadır.

Türkiye'ye kara yolu ile gelen Rusmin Hrnjic (sağdan 2.) ve arkadaşları  Türkiye'ye arıların besenmesinde kullanılan özel arı keki satabilmek için  Ankara'da  Tarım Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek, onay süreci için gereken başvuruları yaptılar. Ankara'dan sonra  kovan malzemesi  örneklerini görmek üzere İzmir'deki üretici firmayı ziyaret ettiler.    

İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması yönünddeki çabaları nedeniyle değerli arkadaşımıza  teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyoruz.

28 Nisan-11 Mayıs 2019 tarihlerini kapsayan TOBB 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul’da düzenlenmiş, onaltı ülkeden kırkyedi katılımcı iştirak etmiştir.