TOBB tarafından düzenlenen 5. TKG programına Afganistan temsilcisi olarak katılan Zarif Rahmetoğlu  (sol başta)  Antalya Diplomasi Forumu nedeniyle ülkemize gelen Afganistan Dışişleri Bakanı M. Hanif Atmar'ı Antalya milletvekilleriile birlikte ziyaret etti. 

Afganistan Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin’in bulunduğu görüşmede Afganistan’da devam eden anlamsız savaşın sona ermesi için tarafların göstermesi gereken çabalar değerlendirildi. 

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) ilk toplantısı 18-20 Haziran 2021 tarihlerinde Antalya'da NEST Kongre Merkezi’nde yapılmıştır. 

Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar" temasıyla düzenlenen ADF'ye 12 devlet ve hükümet başkanı, 47 dışişleri bakanı katılmıştır.

Antalya Diplomasi Forumu hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Zarif Rahmetoğlu inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Afganistan'da anahtar teslimi hastane projeleri gerçekleştiren HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır.

Zarif Rahmetoğlu iki yıl önce tarımsal üretime başlamış, Antalya civarında satın aldığı ve kiraladığı tarlalarda kurduğu seralarda muz ve avakoda yetiştirmeye başlamıştır. Ayrıca isteyenler için sera inşaatları yapmaktadır. 

Türkiye’de de bazı inşaat projelerini yüklenici olarak üstlenmiştir. Ankara’da havaalanı yolunda bir enjektör fabrikası satın almıştır. Ayrıca bir ortak ile birlikte 3 yıl önce Almanya’da hareketli hasta yatağı üreten fabrikayı devralmıştır. Türkiye’ye ve bölge ülkelerine hasta yatağı pazarlamaktadır. 

 Zarif Rahmetoğlu Ekonomi Kulubü  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.