Almanya'dan 9. TKG Grubu Üyesi EFENDİ AYGÜN'den gelen samimi çağrıyı dikkatinize sunuyoruz : 

alt
 
Kimden: TDB Efendi Aygün [info@tdb-bs.de]
Gönderildi: 30 Ağustos 2013 Cuma 03:05

 
"Değerli Arkadaşlar,
Önemli bazı konulara degindikten sonra yazımın en son bölümünde bir teklifte bulunacağım. Affınıza sıgınarak yazımı okumak için beş dakikanızı ayırın lütfen.

Türkçe konuşan girişimcilerle ilgili TOBB'nin yürütmüş oldugu çalışmalar aslında bizlerin duygu dolu anlatımlarından da ileride bir çalışma. Böyle bir çalışmanın mimarı olmak için her seyden önce toplumsal faliyetlerin ne kadar etkili oldugunu bilmek gerekiyor. Bu tür çalışmaların uluslararası arenada gelecekte önemini bilmek gerekiyor. Topraga ekilmiş tohum gibi, kendi bahçenizde yetiştirmiş oldugunuz bir gül fidanı gibi size sunmuş oldugu endam ve güzellikten bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Yaptıklarınızdan haz almanız gerekiyor. Bir olayı severek yapıyorsanız, yaptıgınız işten zevk alarak yapıyorsanız, zaten başarı da kaçınılmaz oluyor. Severek yapmanız, kararlı olmanız, paylaşmanız, tutarlı olmanız, çevrenize güvenmeniz sizi başarıya götürüyor.

İşte bu noktada Sevgili TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoglu Bey yukarıda anlatmaya çalıstıgım tüm olguların bir arada vuku buldugu bir şahsiyet. Degerli, bilgili ve alçak gönüllü bir insan. Bizleri de rahatlatan bu güzel duygularımızı yazılara yansıtan bu samimi kişiligi olsa gerek.

Ayrıca başarının en büyük sırrı ekip arkadaşlarıdır, mesai arkadaslarıdır en önemlisi sırdaşlarıdır. Bundan dolayıda TOBB Başkanımız Rifat Beyin şahsında tüm ekibini kutlamak gerekir. 

Böyle bir çalışmanın ürünü yıllar sonra, hatta on yıllar sonra kendisini daha da etkili bir şekilde gösterecek.  Nereden tanıyacaktık dünyanın diger bir ucundaki sevgili arkadaşlarımızı. Bu baglantılar kişisel güç ve imkanlarımızla asla yapılamazdı. Bu görevi TOBB yaptı ama bence esas görev bitmedi. Yeni başlıyor. Yeni başlamalı. Başlamalı ki, bu zamana kadar yapılan çalışmalar yetişmiş meyve agacını andırıyor. Ama biz yetişmiş bu meyvelerden bol bol ürün almak durumundayiz. Bu sunulmuş imkanlardan önemli faydalar elde edemiyorsak iş veren olmamizin bir espirisi kalmaz. Bu fırsatlar her zaman da ele geçmez. 

Bizlere çok görevler düşüyor. Biz bu başlangıcı daha da somut adımlar atarak daha etkili sonuçlara gitmeliyiz. Bakınız yüzlerce arkaşımız var tüm guruplardan. En önemliside gelecek vaat eden arkadaşlar bir çogu. Genç, dinamik, akıllı, eğitim görmüş insanlar. Bunların bir kısmı kendi ülkelerinde önemli mevkilerdeler. Önemli işler yapıyorlar. Bir kısım arkadaşlarımız bulundugu ülkelerde siyaseten söz sahibi olacaklar. Milletvekili, bakan, belki de başbakan olacaklar. Hangi imkanlarla bu güzel insanları tanıyabilecektik biz.  O halde TOBB tarafından bize sunulan bu imkanı bir adım daha ileri götürmek durumundayız. 

 
İşveren ne arar? Güçlü bir dialog ve hatırı sayılır iş yapacagı kontaklar, kurumlar kişiler arar. Bu potansiyel gözümüzün önünde bunu her birlikte degerlendirebiliriz.

Belki yazımı çok uzattım. Ama bir konuyuda kapsamlı olarak anlatma geregi duydum. Yoksa sadece  TOBB'un fedakarlıkları yetmez. Ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Hepimiz söyle bir etrafımıza bakalım bu zamanda böyle bir fedakar ve enerji dolu kaç insan görcbilecegiz. Ben Şahsen göremiyorum. Ayrıca böyle bir TOBB Başkanı varken önemli projeleri hayata geçirebiliriz. Yapmalıyız.

Bir teklifim var:
Aklı başında, gelecekte beklentisi olan, iş imkanlarını daha da bir üst seviyeye çıkarmak isteyen, iş yaparak daha iyi paralar kazanmak isteyen TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİ arkadaşlar arasında gönüllüler gurubu kuralim. Hatta bu konuda imkanları dahilinde TOBB bize destek versin.  Senede en az birdefa bir araya gelecegimiz Gönüllü Arkadaşlar gurubu kuralim. 

 
Bu gurubun sayısı önemli degil. Belkide 20 kişi olur. 30 kişi olur. Ama yeter ki yan yana gelip örgütlü olalım. Emin olun çok seyler başaracağız. İyi paralar kazanacağız. Kim ne aliyor kim ne satiyor. Ancak bu tür ilişkilerle olur. Biz birbirimizin aslında net olarak ne iş yaptığını bile tam olarak bilemiyoruz.  Bu ana kadar TOBB'un yaptıgı bizi yan yana getirdi ve eğitim verdi. Bundan sonra bize verdiklerinin karşılıgı olmalı. Ticaret olmalı. İş birlikleri olmalı. Daha güclü dialoglar olmalı. 

Tüm dostlarımı sevgiyle selamlıyorum. 

Bu defa lütfen ses verelim. Daha önceleri önemli projeler düşünülmüştü. Konsorsiyumlar düşünülmüştü. Malesef kimse önemsemedi."

Efendi Aygün
9. TKG Grubu Üyesi
Almanya