21. TKG programı heyet başkanı Ermek Omuraliev (sol başta) pandemi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Kırgızistan'a gönderilen yardım malzemesini karşılayan heyette yer aldı.


Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşler Genel Müdürü Ermek Omuraliev (sol başta) THY uçağı ile Kırgızistan’a ulaşan yardım malzemelerini Başbakan Yardımcısı İsmailova Cekşenbaevna, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı K. Şadıkanov, T.C. Bişkek Büyükelçisi C. Kamil Fırat ve Askeri Ataşe Alb. Mehmet Fatih Taş ile birlikte karşıladı.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın twitter hesabında yayınlanan fotoğraflı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkündür.


Göklerdeyiz sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Milliyet gazetesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.

Ermek Omuraliev (sağ başta) halen Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü (Director of Economic Diplomacy) olarak görev yapmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı Ermek Omuraliev Ankara Ortadoğu  Teknik Üniversitesi mezunudur. Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşamaktadır.

Türkiye Mezunları Derneği kurucuları arasındadır. Egemendik Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır. T.C. Bişkek Büyükelçiliği desteği ile kurulan Avrasya İş Kulubü Başkanlığını üstlenmiştir.

Programa katıldığı sırada Enerji ve madencilik sektörlerinde yabancı yatırımcılarla yerel  iş ortağı olarak çalışan, iş geliştirme danışmanlık hizmeti sağlayan, tarım aletleri ve ekipmanı ile fidan ticareti yapan, meyve ve sebze işleme konularında faaliyet gösteren şirket sahibiydi.