Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya temsilcisi olarak katılan ve heyet başkanlığı görevini üstlenen Remzi Kaplan Almanya'da döner kralı olarak tanınmaktadır.

Remzi Kaplan Almanya'nın başkenti Berlin'de uzun yıllardır et sektöründe faaliyet göstermektedir. Döner üretim tesislerinin yanısıra KAPLAN adıyla et restoranı ve döner büfeleri de işletmektedir. Berlin ve Hamburg'daki döner işleme tesislerinden  Avrupa ülkelerindeki döner büfelerine ve Türk lokantalarına pişirilmeye hazır et ve tavuk döner göndermektedir.

Remzi Kaplan Türk-Alman İşverenler Birliği TDU kurucusu ve başkanıdır.

2018 yılında Zaddy's by Kaplan markasını geliştirerek, Berlin'de Zaddy'a by Kaplan adıyla yeni bir marka yaratarak döner büfeleri zinciri kurmuştur.