Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 13. TKG programına Almanya temsilcisi olarak katılan Ekrem Ece (sağda) birlikte 28 Haziran Pazartesi günü Adana'da plastik hurdası konusunda birlikte iş yaptığı ortağı ile Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki akşam yemeğinde de devam etti.  

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Ekrem Ece  Almanya'da  toptan ve perakende gıda ve içecek ticareti konusunda faaliyet gösteren, kağıt ve ambalaj üretimi yapan şirket sahibidir. Son dönemde Avrupa genelinde plastik  ve metal hurda toptancılığı yapmaya başlamıştır. Köln Ticaret Odası (IHK) üyesidir. Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu TİDAF üyesidir. 

Almanya'dan 13. TKG programı katılımcısı 25 Haziran 2021 Cuma günü başkent Berlin'de Alman Feral Meclisi  Bundestag  ve Federal Başbakanlık'ı ziyaret ederek tti.

Katılımcı bir vatandaş olarak, uzun yıllar boyunca İstikrarlı, performansı uluslararası ortamda  dahi takdir edilen Şansölye Angela Merkel' e duyduğu saygıyı ve teşekkürü ifade etti.

Emre Hızlı Hukuk Danışmanlığı şirketi sahibidir ve avukat olarak görev yapmaktadır. Orta Frankonya Türk İşadamları Dernek (TIAD) eski Başkanıdır. Alman Avukatlar Derneği, Alman-Türk Hukukçular Derneği üyesidir.