TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programına katılan Asker Priyev (solda, önde) 2022 yılı Kasım ayının ilk günlerinde eski başkent Almaty bölgesindeki yerleşimleri Cumhuriyet Halk Merkezi adına ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 


Asker Priyev  (ortada) bölgede üretim yapan fabrikaları ve çiftlikleri ziyaret ederek, üretim süreçleri ve ürünler hakkında bilgi aldı. 

Asker Priyev, merkezden uzak bölgelerde gerçekleştirdiği bu ziyaretler bu Cumhurbaşkanı Tokayev'in seçim öncesi uygulamaya koyduğu ekonomi programının sonuçlarını değerlendirdi ve çalışanlarla, yöneticilerle görüşerek, merkezi idareye aktarmak üzere öneri ve dileklerini saptadı.

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın Ankara aşamasına katılan Asker Priyev  Ahıska Türkleri Derneği'nin Astana Nur Sultan Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır ve AHISKA Gazetesi'nin sorumlusudur. Başkentteki Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktayken kendi şirketini kurmuştur. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve sosyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütmektedir.