20. TKG programına İran'dan katılan Zahra Rostami Yunanistan'ın başkenti Atina'yı 2022 yılı Haziran ayının ilk haftasında ziyaret etti.


Zahra Rostami'nin Acropolis ziyaretine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

20. TKG programına İran'dan katılan Zahra Rostami Urimiye’de bulunan fabrikalarda dorse, dingil ve yedek parça üretimi yapan aile şirketinde üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadırlar. Başkent Tahran’da şatış sonrası hizmet sunan mağaza ve servis alanı işletmektedirler. Şirket İran pazarında dorse-dingil sektörünün yarısına  hakimdir. Şirketin Mersin’de yedek parça fabrikası bulunmaktadır. Grup yakın zamanlarda İstanbul’da da bir şirket kurmuş bulunmaktadır. Şirket Urimiye Ticaret ve Sanayi Odası Üyesidir. 

20. TKG programına Tacikistan'dan katılan Parvina Sayfulloeva  Kazakistan'ın Almaty şehrini 2022 yılı Haziran ayının ilk haftasında ziyaret ederek, iş görüşmeleri yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 20. TKG programı katılımcısı Parvina Sayfulloeva gıda sektöründe üretim, temsilcilik ve işletme  konularında faaliyet gösteren şirketlerde üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır. Tacikistan Genç İşadamları Derneği ve Tacikistan SABO Vakfı üyesidir. Başkent Duşanbe'de yaşamaktadır.


20. TKG programına Türkmenistan'dan katılan Dr. Dowran Orazgylyjow pandemi süreci sonrasında ABD'nin  başkenti Washington DC'yi bir kez daha  ziyaret etmekten memnun oldu.


20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Dr. Dowran Orazgylyjow Türkmenistan pazarında iş yapan Türk ve yabancı şirketlere hukuk, yönetim, muhasebe konularında hizmet sunan, medya, tercüme, eğitim ve insan kaynakları konularında faaliyet gösteren, “Atavatan Türkmenistan” internet gazetesini yayınlayan şirketler grubu sahibidir. 

20. TKG programına Gürcistan temsilcisi olarak katılan Kamran Eyyubov (sağ başta) 11 Haziran 2022 Cumartesi günü İstanbul Küçükçekmece'de  yakınlarının düğününe katılarak, mutluluklarını paylaştı. 


Kamran Eyyubov Gürcistan ve Azerbaycan’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bina, altyapı, tadilat ve restorasyon işleri ile her türlü kaynak, boya ve patlatma faaliyetlerini içeren çelik yapı imalat ve montaj işleri yapan “Master Tools” LTD Şirketinin sahibidir. Türkiye’den Permolit Boya, İzeltaş Ev Aletleri, Yıldız Kaynak  ve Kesici  Aletler, Afacan İnşaat Demiri Kesme ve Bükme Makinaları, Yakamoz Elektrod Kurutma  Fırını ve Taşıma Çantaları, Karbosan metal kesme taşlama aletleri şirketlerinin Gürcistan ve Azerbaycan bayisidir.  Gürcistan-Türkiye İşadamları Derneği üyesidir. 

20. TKG programına Bulgaristan'dan katılan Egemen Gyuner Serbest Bulgaristan Cumhuriyeti Stambolovo kenti ARDA 2003" Derneği ile T.C. Meriç Belediyesi arasında  "Doğal, Kültürel ve Tarihi Çevrenin Daha İyi Kullanımı İçin Turizmde Bulgar-Türk Ortaklığı" adlı proje kapsamında düzenlenen kuş gözlemi etkinliğine katıldı.

Doğu Rodoplarda yaşam çeşitliliğini gözlemlemek için Trakya Üniversitesi öğrencileri ile Bulgaristanlı öğrencilerin birlikte gerçekleştirdikleri ortak keşif gezisinde Arda Nehri Vadisi boyunca yapılan yürüyüş  katılımcılara bölgenin doğasını, florasını ve faunasını  tandılar ve optik tüpler ve dürbün yardımıyla nadir kuş türlerini - siyah leylek, Mısır kartalı, beyaz başlı akbaba, alp kırlangıç ve diğer yuvaları gözlemleme ve fotoğraflama fırsatı buldular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy'de düzenlenen 20. TKG programına Bulgaristan'ın Haskovo kentinden katılan Egemen Gyuner Serbest turizm sektöründe faaliyet gösteren, otel + spa merkezi işleten ve tarımsal üretim yapan aile şirketinde yöneticidir. Programdan sonra Türkiye'den nargile tütünü markasının Bulgaristan temsilciliğini almıştır.