İran’dan Amin Rajabpour (sol başta) 21 Haziran 2021 Pazartesi günü Kuzey Irak'ta bulunan Erbil'e bir çalışma gezsi düzenledi.

Bu gezi kapsamında Erbil İthalat ve İhracatçılar Birliği Başkanı ile de bir görüşme yapılarak, ülkeler arasında  işbirliği geliştirmenin önemi üzerinde  duruldu.

Amin Rajabpour Moghaddam (sağdan 2.) ve beraberindeki  İran heyeti Erbil Tüccarlar Birliği'ni de ziyaret ederek, ülkeler arasında ticaretin artırılmasını sağlamak için önerilerini sundu.   

21. TKG programı üyesi Amin Rajabpour Moghaddam Horasan kökenlidir. Avşar Türküdür. Uluslararası fuar ve sergiler düzenleyen, ticari heyetler oluşturan, dış ticaret konularında danışmanlık hizmeti veren, ayrıca  çelik ürünleri, gıda ve tarım ürünleri ticareti yapan, turizm konusunda faaliyet gösteren şirkette üst düzey yöneticidir. MÜSİAD İran,  İran-Türkiye Ortak Odası,  İran Ticaret, Sanayi ve  Madenler Odası, İran Kooperatif Odası üyesidir.


İran heyeti Erdebil Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, ortak ofis açılması konusunu göüşerek, karara bağladı.

TOBB 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 28 Nisan-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenmiş ve programa on altı ülkeden kırk yedi katılımcı iştirak etmiştir.