Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 21. TKG programına Kırgızistan'dan katılan Azamat Alymkulov (önde, sol başta) tekstil  sektörünü incelemek ve işbirliği görüşmeleri yapmak amacıyla 2022 yılı Temmuz ayının ilk haftasında Özbekistan'a bir iş gezisi düzenledi.

Özbekistan'da fabrika kurarak, çocuk giysileri üreten Türk firmalarının ürünlerinin sergilendiği merkezi ziyaret eden Kırgız tekstil sektörü temsilcileri yeni işbirliği olanaklarını değerlendirme fırsatı buldu.

Kırgız tekstil sektörü temsilcilerinden otuz kişilik heyetin Özbekistan ziyaretine ait farklı fotoğraflara Azamat Alymkulov arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Bişkek Tekstil Geliştirme Merkezi yöneticisi olarak görev yapmakta olan 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Azamat Alymkulov programa katıldığı dönemde konfeksiyon makineleri ve tekstil ticareti yapan şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmaktaydı.