2. TKG programına Kosova'dan katılan Berzat Morina (sağda) Ankara'da bulunduğu sırada, 27 Ocak 2022 Perşembe günü kardeşi Erdoğan Morina (solda) ile birlikte TOBB'u ziyaret ederek, öğle yemeğine konuk oldu. 


Sahibi ve yöneticisi olduğu tuğla fabrikasının modernizasyonu için son teknoloji ürünü makinelerden satın almak üzere Ankara'ya gelen Berzat Morina daha önceden de işbirliği yaptığı Özmak Makina şirketi ile ön görüşmeleri tamamladı.

Berzat Morina ve kardeşi Erdoğan Morina Özmak'tan aldıkları fiyat teklifini değerlendirdikten sonra satın alma işlemini gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.


2. TKG üyesi Berzat Morina (ortada) amcalarının da ortak olduğu aile şirketinin farklı sektörlerinde  kardeşleri  ve kuzenleri ile birlikte görev yapmakta ve sorumluluk üstlenmektedir.

Aile şirketi son yıllarda  yeni bir sektörde faaliyet göstermeye başlamış ve 750 büyük baş hayvandan oluşan bir besi çiftliği kurmuştur. Hayvanların yiyeceğini üretmek için Konya'dan satın aldığı damlama sulama sistemini kurduğu geniş alanda  besi hayvanları için yem üretimi yapmaktadır. 

Aile şirketini büyütme ve geliştirme konusundaki çabaları nedeniyle değerli arkadaşımız Berzat Morina'yı kutluyor, Türkiye ile gerçekleştirdiği ticari faaliyetleri nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir ve Kayseri illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova'dan katılan Berzat Morina inşaat malzemesi üretimi ve ticareti alanında çalışmaktadır  ve kum ocağı, un fabrikası ve çuval fabrikası işleten  RİZAM Holding'in ortağı ve üst düzey yöneticisidir.