Kosova'dan 4. TKG programı katılımcısı Şarık Cibo (solda) 22 Haziran 2021 tarihinde iş görüşmesi yapmak amacıyla  Yugoslavya'nın başkenti Belgrad'ı ziyaret etti. 


Şarık Cibo  Belgrad'da bulunduğu sırada çevre gezisi yapma fırsatını da değerlendirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. TKG programının heyet başkanlığı görevini üstlenen Şarık Cibo Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları, profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan, dış fasada işleri yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX adlı şirketi ile Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.

24. TKG programı katılımcısı Esfer Ali Yugoslavya'nın başkenti Belgrad'ı 23 Ekim 2021 tarihinde ziyaret etti.

4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Esfer Aliji üniversite eğitimini Büyük Öğrenci Projesi kapsamında Ankara'da Gazi Üniversitesinde yapmıştır. Halen Kuzey Makedonya'da yatırımları olan Türk müteahhitlik şirketi Cevahir Grupta finansman alanında yönetici olarak görev yapmaktadır.

Komşu ülkelerle iş yapma becerileri nedeniyle arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar ve bereketli kazançlar diliyoruz.